9 Kasım 2005'in önemli gündem maddeleri

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2005 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM gündemi
- Meclis Başkanı Bülent Arınç saat 11.00'de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Rene van der Linden ile biraraya gelecek. Linden, saat 15.30'da Genel Kurul'a hitap edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 09.00'da İstanbul Ceylan Otel'de "Yabancı Yatırımcıların Yeni Gözdesi Türkiye" konulu konferansa, saat 12.30'da Danone Lüleburgaz Fabrikası açılış törenine, saat 16.15'te Ceylan Otel'de "Değişen Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı"na katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AB ülkelerinin büyükelçileriyle yemekli toplantıda biraraya gelecek. Bakan Gül, saat 19.00'da da AK Parti Ankara İl Başkanlığı Siyaset Akadamesi'nde yeni eğitim yılının ilk dersini verecek.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, saat 10.00'da Ankara'da başlayacak "Bilişim-2005" etkinliğinin açılışına katılacak.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 15.30'da İspanya Kalkınma Bakanı Arza ile birlikte İspanya ile ortak yürütülen çalışmanın sonuç raporu basın toplantısına, saat 17.30'da İspanyol CAF Firması ile TCDD arasındaki sözleşme imza törenine katılacak.
- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "Türkiye-Avusturya Ortak Ekonomik Komisyonu 5. Toplantısı"na katılmak için Viyana'ya gidecek.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 12.00'de Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde kurulan KOSGEB hizmet binasının açılışına katılacak.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Muş Lisesi ek binasının açılışını yapacak. Bakan Çelik, engellilere tekerlekli sandalye dağıtım törenine katılacak.
- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, saat 09.45'te "Bebek Dostu Hastane" ödül törenine katılacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Çin'deki temasları kapsamında Kültür Bakanı Sun Jiazheng ile görüşecek.
- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kızılcahamam'da 2006 Mali Yılı Bütçesi Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKPM Başkanı Rene van der Linden ile saat 17.45'te biraraya gelecek.
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 10.45'te toplanan yardımları Pakistan Büyükelçiliği'ne teslim edecek.
- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, saat 15.30'da Eğitim-Sen yöneticilerini kabul edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer, saat 11.00'de Afyonkarahisar Mermer ve El Ürünleri Teşhir ve Satış Merkezi ile Afyonkarahisar Kültür ve Semt Evi'nin açılışını gerçekleştirecek.
- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 11.30'da "Pakistan'a 1 Milyon Battaniye" kampanyası kapsamında Pakistan'a battaniye gönderilmesi dolayısıyla düzenlenecek törene katılacak.
- TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde Verimlilik Ofisi'nin açılması dolayısıyla saat 10.00'da tören düzenlenecek.
- Demokratik Toplum Partisi, saat 14.00'te resmi kuruluş başvurusunu İçişleri Bakanlığı'na yapacak.
- Merkez Bankası'nın, saat 09.00'da dünkü Para Politikası Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapması bekleniyor.
- Şanlıurfa doğalgaz dağıtım lisansı ihalesi, saat 14.30'da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda yapılacak.
- Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Bilişim 2005, saat 10.00'da gerçekleştirilecek törenle başlayacak.
- DSİ Genel Müdürlüğü tarafından saat 09.30'da 2. Ulusal Sulama Sistemleri Sempozyumu gerçekleştirilecek.
- Kaçak ve çalıntı cep telefonlarının kayıt altına alınması işlemlerinde işletmecilerin ve MOBİSAD'ın yetkilendirilmesiyle ilgili protokol saat 10.00'da imzalanacak.
- "Osmanlıdan Günümüze Temizlik İşçileri ve Aletleri" ve "Osmanlı Belgelerinde Kağıthane" sergileri saat 18.00'de TCDD Sanat Galeresi'nde açılacak.
- Rota Maket Gemiler Sergisi, saat 18.00'de Armada Alışveriş Merkezi'nde açılacak.
- TEMA Vakfı Ankara Temsilciliği Gönüllüleri, saat 10.30'da Anıtkabir'i, saat 11.00'de Pembe Köşk'ü ziyaret edecek.
- Hidrener Enerji Sistemleri firması, saat 14.00'te "Hidrojen Yakıtlı Kesintisiz Güç Kaynağı"nı tanıtacak.
- BES 1 No'lu Şube, saat 12.15'te Vatan Maliye Sarayı önünde maliye çalışanlarının huzursuzluğuyla ilgili basın açıklaması yapacak.
- 14 Kasım'da yapılacak 2. Global Diyabet Yürüyüşü ile ilgili saat 10.30'da The Marmara Otel'de basın açıklaması yapılacak.
- Yıkımlara Karşı Emekçi Hal Koordinasyonu, saat 14.00'te Ceylan Oteli önünde basın açıklaması yapacak.
- ESP'liler, TMY Tasarısı'nı protesto etmek için saat 13.00'te Taksim Tramvay Durağı'nda basın açıklaması yapacak.
- Öğrenciler, YÖK'ü protesto etmek için saat 12.00'de Beyazıt Meydanı'nda basın açıklaması yapacak.
- Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen "Türkiye 2. Tohumculuk Kongresi" Akif Kansu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.
- Avrupa Birliği (AB) Türkiye Mali İşbirliği Programı çerçevesinde İfade Alma Teknikleri ve İfade Alma Odalarının Geliştirilmesi ve Eşleştirme Projesi kapsamında Van'da görev yapan hakim, savcı, avukat ve kolluk kuvvetine DSİ 17. Bölge Müdürlüğü'nde "İşbirliği Geliştirme" semineri verilecek.
- Abu Dabi Ekonomiden Sorumlu Başkanı Prens al Nahyan, Adapazarı Toyota Otomobil Fabrikası'nda incelemelerde bulunacak.
- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde konferans verecek.
- İzmir Eğitim ve Bilim Şenliği protokol töreni İzmir Valiliği'nde gerçekleştirilecek.
- İzmir Umum Otobüsçüler Odası'nın OPET ile işbirliği antlaşması basın toplantısıyla açıklanacak.
- İZTO'da TSE Başkanı Kenan Malatyalı ile İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, CE İşareti Toplantısı yapacak.
- İZVAK'ın ayın futbolcusu jüri toplantısı Hilton Otelin'nde gerçekleştirilecek.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Tüyap'ta ambalaj fuarı
- Ambalaj Sanayicileri Derneği'nin düzenlediği 11. Ambalaj Endüstrisi Fuarı, Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlıyor. Fuarın açılış töreni Ege Salonu'nda saat 10.30'da yapılacak.

Tıp dünyasının Anti-Aging Kongresi ve Fuarı
- Tıp dünyası, Türkiye'nin ilk Anti-aging Kongresi ve Fuarı'nda buluşuyor. Saat 10.30'da Conrad Hotel'de başlayacak tıp buluşmasında Türkiye'den ve dünyadan anti-aging uzmanları ağırlanıyor.

TMSF araç satıyor
- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Uzan Grubu borçlarına karşılık haczedilen 22 aracın da aralarında bulunduğu toplam 24 araç için düzenlenecek ihale saat 11.00'da TMSF Merkez binasında gerçekleştiriliyor.

Kansere karşı güç birliği
- Türkiye'nin "onkoloji ve rehabilitasyon" alanındaki branş hastanesi olan İtalyan Hastanesi, gerçekleştireceği basın toplantısıyla dünyaca ünlü kanser merkezi The University of Texas MD Anderson Cancer Center ile işbirliğine imza atacak. Toplantı saat 10.00'da Tophane'deki Özel VKV İtalyan Onkoloji ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde gerçekleştirilecek.

Siemens'ten Zeyrek Evi açılışı
- UNESCO tarafından tüm insanlığın ortak geçmişini yansıttığı için Dünya Mirası Listesi'ne alınan Zeyrek Evleri'nden birine sponsor olan Siemens, saat 10.00'da Fatih Zeyrekhane'de onardığı evin açılışını gerçekleştiriyor.

Canon Kwanon Kişisel Tanıtım Günleri Toplantısı
- Hesmak-Canon'un düzenlediği "Kişisel Tanıtım Günleri" saat 09.00'de Ritz Carlton Otel'de yapılıyor.

Arçelik'in ödül töreni
- Arçelik'in "Yeni Bir Filmim Var" proje ödül töreni saat 18.00'de Arçelik Çayırova İşletmesi Konferans Salonu'nda yapılıyor.

Reklamcılar merkez ofisinde
- Açıkhava Reklamcıları Derneği'nin merkez ofisinin açılışı saat 19.00'da Esentepe'de yapılıyor.


DÜNYA GÜNDEMİ

AB Komisyonu Türkiye raporunu yayınlıyor
- AB Komisyonu, birlik yolundaki Türkiye ve Hırvatistan hakkındaki yıllık İlerleme Raporu'nu açıklıyor. Raporun bugünkü haftalık komisyon toplantısından sonra yayımlanması bekleniyor.

Irak'ta şiddet olayları
- ABD Ordusu, günlerdir devam eden harekat sonucu Irak-Suriye sınırındaki Husayba'da 180 kişinin tutuklandığını bildirdi. Irak'ta dün meydana gelen şiddet olaylarında da 10'dan fazla kişi hayatını kaybetti.

Depremzedeler yardım bekliyor
- Pakistan'daki deprem felaketi 1. ayında. 8 Ekim'deki depremde 90 bine yakın kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi de yaralandı. Kışla karşı karşıya kalan yaklaşık 3 milyon evsiz dünyanın yardım elini uzatmasını bekliyor. Uluslararası insani yardım kurulu şları ve BM'nin acil yardım çağrıları ise devam ediyor. BM yardım sözü verdi.

Almanya'da 'büyük koalisyon' hükümetine doğru
- Almanya'daki seçimlerin galibi iki büyük partinin, görüşmelerin son haftasına girilirken koalisyon hükümeti için pek çok konuda anlaştığı bildirdi. Görüşmelere devam edilirken cumartesi gününe kadar uzlaşıya varılması bekleniyor.

Paris'te sakin gece
- Yerel yöneticilere sokağa çıkma yasağı ilan etme yetkisinin verilmesinden sonraki ilk gece sakin geçti. Paris'te 13 gün süren şiddet olaylarında yüzlerce kişi tutuklandı, binlerce araç yakıldı ve çok sayıda bina kundaklandı.

Belçika'da şiddet olayları
- Belçika'da dün gece meydana gelen şiddet olaylarında 10 araç yakıldı.

Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetleri
- Kuzey Kore'nin nükleer programının ele alındığı görüşmelerin son turu başladı.

Petrol ve doğalgaz konferansı
- Aşkabat'taki uluslararası petrol ve doğalgaz konferansı devam ediyor.

Koçaryan Yunanistan yolcusu
- Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan, Yunanistan'ı ziyaret edecek.

Venüs'e yolculuk
- Venüs'te çeşitli bilimsel araştırmalar yapacak Venüs Express uzay aracı, 163 günlük yolculuğa başladı.

Azerbaycan seçimlerinin ardından
- Azeri muhalefeti seçimlerin yenilenmesi için gösteri yapmaya hazırlanıyor.

Kuş Gribi Konferansı son gününde
- Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Dünya Gıda Örgütü (FAO) ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE) tarafından Cenevre'de organize edilen 3 günlük konferansta kuş gribi masaya yatırılıyor.

İran'ın nükleer faaliyetleri
- İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndaki (UAEA) Büyükelçisi Mehdi Akhondzadeh, Helsinki'de ülkesinin nükleer faaliyetleriyle ilgili düzenlenen seminere katılıyor.

Blair, soruları cevaplayacak
- İngiltere Başbakanı Tony Blair, Avam Kamarası'nda gündeme ilişkin konulardaki sorulara cevap verecek.

Terörle Mücadele Yasa Tasarısı
- İngiltere'de tartışmalı Terörle Mücadele Yasa Tasarısı için Avam Kamarası'nda oylama yapılacak.

Çin lideri Jintao'nun İngiltere ziyareti
- Çin Devlet Başkanı Hu Jintao ziyaretinin 2. gününde Başbakan Tony Blair ve kraliçe 2. Elizabeth ile görüşecek.

Gazeteciler grevde
- İtalya'da gazeteciler greve gidiyor.


SPOR GÜNDEMİ

- Dünya Gençler Santranç Turnuvası, dünyanın dört bir yanından 170 sporcunun katılımıyla Taksim Golden Age Hotel'de gerçekleştirilecek.
- "Ginga: Brezilya Futbolu'nun Ruhu" adlı belgesel film, saat 21.00'de Polat Tower Residence'da gösterilecek.
- Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) ve Kuleli Askeri Lisesi'nin evsahipliğinde gerçekleştirilecek 100 Yıllık Okullar Spor Şöleni kapsamında, 17 okulun öğrencileri 9 Kasım Çarşamba günü, Kazlıçeşme-Zeytinburnu parkurunda saat 10.00'da gerçekleştirilecek Kır Koşusu'nda buluşacak. Kır Koşusu, 3 bin metre erkekler ve 2 bin metre bayanlar branşlarında gerçekleştirilecek.
- Uluslararı Cumhuriyeti Kupası Güreş Turnuvası, saat 10.00'da Burhan Felek Spor Salonu'nda gösterilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber